Доступність посилання

ТОП новини

«Краще б росіяни вийшли із Криму та Донбасу!» (Огляд соцмереж)


У соцмережах обговорюють повідомлення про вихід російської делегації із зали засідань Генасамблеї ООН під час виступу Порошенка і майбутній виступ Путіна

У ніч із 27 на 28 вересня президент України Петро Порошенко виступив на 70-й Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Як повідомляють ЗМІ, частина російських дипломатів залишила залу засідань на знак протесту проти сказаного Порошенком.

Попри те, що виступ президента України припав на пізній час (за Києвом), у соцмережах бурхливо і критично відреагували на ситуацію.

Під час виступу на Генеральній асамблеї ООН президент України Петро Порошенко заяввив, що через збройний конфлікт на Донбасі Україна щодня втрачає близько п’яти мільйонів доларів, які могла б інвестувати у процес сталого розвитку.

Він також зазначив, що внаслідок конфлікту в Україні було зруйновано інфраструктуру і втрачено приблизно 1/5 частину економічного потенціалу країни.

«Після припинення військової агресії, встановлення миру і відновлення повного суверенітету України над Донбасом і Кримом буде вкрай важливо допомогти мільйонам людей повернутися до нормального життя, відновити економічну і соціальну інфраструктуру на засадах сталого розвитку. Україна готова виконати це непросте завдання і закликає всіх міжнародних партнерів до співпраці в цьому напрямку», – додав він.

Під час виступу Петра Порошенка російська делегація залишила зал Генеральної асамблеї ООН. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на високопоставленого російського дипломата.

«Ми залишили залу на знак протесту проти відверто політизованою і агресивної мови, яка абсолютно не відповідала заявленій темі саміту», – заявило джерело.

При цьому наголошується, що в залі залишився один російський дипломат.

Відповідаючи на запитання про те, чому цього дипломата все-таки залишили на місці делегації, співрозмовник агентства зазначив, що «російська сторона має звичку слухати своїх опонентів і не залишати їх виступи зовсім без уваги».

Ці заяви заперечило інше російське агентство «РІА Новості». Воно, так само з посиланням на неназване «дипломатичне джерело», поінформувало, що під час виступу президента України залу залишив тільки один-єдиний член російської делегації – постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін.

За даними цього агентства, решта більшої частини російської делегації залишилася в залі під час виступу Порошенка.

Користувачі соцмереж, між тим, не чекаючи, доки ЗМІ з'ясують, скільки ж насправді представників делегації Росії вийшло із залу засідання, а скільки залишилося, блискавично відреагували на такий вчинок російських дипломатів. У соцмережах від на адресу російської делегації посипалися численні критичні зауваження.

Окрім того, 27 вересня українські та білоруські користувачі мережі мікроблогів Twitter проводили стихійні шторми. Українські користувачі соцмережі, зокрема, нагадали про збитий на Донбасі «Боїнг» Малайзійських авіаліній.

На день виступу Володимира Путіна на 70-й Генасамблеї ООН у Нью-Йорку 28 вересня організовано глобальний Twitter-шторм з вимогою звільнити українську громадянку Надію Савченко, яку вже понад рік утримують у СІЗО в Росії.

Білоруські ж блогери протестували проти зведення російських військових баз у Білорусі.

27 вересня у Нью-Йорку президента Росії Володимира Путіна зустріли численні мітингувальники, які влаштували акцію протесту проти нинішньої політики Кремля, насамперед щодо України.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG