Доступність посилання

ТОП новини

Проти зустрічі Обами з Путіним протестує громадськість


Нью-Йорк, 27 вересня 2015 року
Нью-Йорк, 27 вересня 2015 року

Іншої нагоди особисто виступити проти Путіна більше можемо не мати – Андрій Добрянський

У Нью-Йорку відбуваються протести громадськості проти зустрічі президента США Барака Обами з російським президентом Володимиром Путіним. Активісти згуртувалися навколо українських діаспорян, що організовували мітинги, але участь у акції братимуть і представники інших національностей. Адже путінський режим завдав збитків та страждань як країнам пострадянського простору так і державам Європи і навіть інших континентів, зауважив у розмові з кореспондентом Радіо Свобода Дмитром Баркарем член Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський. Він також детальніше розповів про запланований антипутінський мітинг.

Проти зустрічі Обами з Путіним протестує громадськість
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Будемо голосувати за те, щоб Росії обмежили право вето у Раді безпеки ООН

– Ми будемо говорити про політичних в’язнів: про українку Надію Савченко, про чотирьох заарештованих після того, як руфер Мустанг пофарбував у Москві зірку, та багатьох інших. І також будемо голосувати за те, щоб Росії обмежили право вето у Раді безпеки ООН. Це дуже турбує і нас, і Україну турбує. Коли було заблоковано створення міжнародного трибуналу за збитий «Боїнг» MH17 ми запросили наших австралійських, малайзійських і голландських друзів, аби вони також підтримали цю вимогу.

– Напередодні вже відбулися перші подібні антипутінські акції, зокрема з Вашою участю. Розкажіть про них, будь ласка.

Андрій Добрянський
Андрій Добрянський

– Ми проводили акцію протесту напроти штаб-квартири ООН, де збиралася міжнародна коаліція. В акції брали участь не лише українці, до нас долучилися латвійці, литовці, естонці, поляки, грузини, кримські татари. Були і росіяни, які також виступали проти війни і політики Путіна. На мітинг прийшли як активісти, які місяцями виступають проти війни, так і нові люди. Раніше вони не були такими політично активними, але тепер усіх згуртував досвід останніх подій в Україні.

– У чому власне мета подібних акцій? Що і до кого ви хочете за їх допомогою донести?

– Все це не просто так. Люди починали дзвонити вже тоді, коли почули, що Путін приїжджає на Генеральну асамблею Організації Об’єднаних Націй до Америки вперше за десять років. Ми розуміємо, що іншої нагоди особисто виступити проти Путіна більше можемо не мати. Українці та представники інших громад, які пан Путін скривдив, хочуть, щоб він зрозумів: до якої б країни він не приїхав – світ розуміє, що насправді діється. До нас дзвонили не тільки з Нью-Йорка, а й з сусідніх штатів, задля участі в акції протесту люди приїхали з Вашингтона, навіть з Канади.

– А як ви оцінюєте результат таких акцій? Чи вас почули, зрозуміли?

Головне, що люди знають правду і російська пропаганда не працює

– Почула преса, до нас зверталися російські ЗМІ й казали, що ми не знаємо, що робимо. Вони засмутилися, що в Америці є такий рух, що тут потужна діаспора: і українська, і польська. Головне, що люди знають правду і російська пропаганда не працює. Крім того, до нас також зверталися журналісти з інших країн: китайці, японці, італійці.

Думаємо, Путіну дуже не подобається, що світові ЗМІ показують, як люди його не люблять, і що у світі він має зовсім не той імідж, який намагається створити.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
28.09.2015
Путін в ООН: реванш чи холодний душ?

Барак Обама має намір нагадати Володимиру Путіну про мінські домовленості далі
27.09.2015
Біля штаб-квартири ООН відбувається акція на підтримку України – Сергеєв

Упродовж двох днів, 27 і 28 вересня, у Нью-Йорку активісти обіцяють проводити акції протесту проти політики Путіна далі
24.09.2015
На Генасамблеї ООН Росія виглядатиме неадекватним суб’єктом – експерт

Папа Франциск, Порошенко, Путін, Меркель і Шакіра виступлять у штаб-квартирі ООН далі
26.09.2015
Диктатори на Генасамблеї ООН: найвідоміші промови

Радіо Свобода згадує найвідоміші промови диктаторів, виголошені на Генеральній асамблеї ООН далі
25.09.2015
Україна буде головною темою переговорів Обами з Путіним – Білий дім

«Обама використає цю нагоду, щоб нагадати Путіну про важливість дотримання Росією мінських домовленостей» – речник далі

  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG