Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зменшили вартість проїзду в автобусах


Від 29 вересня у Дніпропетровську почало діяти рішення міськвиконкому про встановлення ціни у 4 гривні на проїзд в міських автобусах. За даними міськради, відсьогодні усі перевізники зобов'язані перевозити пасажирів за вказаним тарифом.

«Рішення виконкому з приведення тарифів до максимального граничного рівня – 4 гривні – набирає чинності, тому я прошу перевізників привести тарифи у відповідність з чинним рішенням», – заявила директор департаменту транспорту та зв'язку міськради Ірина Прилипа.

За її даними, граничний рівень вартості проїзду в 5 гривень зберігся тільки на трьох довгих міських маршрутах №90, 141 і 77.

У березні кілька десятків жителів Дніпропетровська пікетували міськраду, вимагаючи від влади «затвердити обґрунтовані тарифи» на проїзд у маршрутках. Люди наполягали, що навіть після подорожчання пального проїзд в міському автотранспорті не мав перевищувати 4 – 4,5 гривні. Протести почалися після того, як у березні міська влада підвищила тарифи на проїзд в маршрутках і автобусах до 5,5 – 6 гривень. Ця вартість стала найдорожчою серед обласних центрів України. Вже влітку в Дніпропетровську «через покращення економічної ситуації» вартість проїзду все ж знизили в деяких маршрутних таксі.

XS
SM
MD
LG