Доступність посилання

ТОП новини

США все ще найсильніші, і настав час про це нагадати – Маккейн


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Сенатор-республіканець Джон Маккейн гостро розкритикував закордонну політику президента США Барака Обами

У ході виступу у Сенаті США Джон Маккейн назвав останній події у Сирії наслідками самоусунення Америки від ролі світового лідера. Бомбардування російськими військовими цілей у Сирії він назвав дуже і дуже сумним днем для США на міжнародній арені. Сенатор-республіканець зазначив, що президент США 4 роки спостерігав за злочинами режиму Асада, які у свою чергу призвели до формування ІДІЛ.

​Маккейн заявив, що «важко уявити ступінь наївності» президента США, який сподівається на те, що «бандит» Путін та іранський режим можуть зіграти роль миротворців у Сирії.

Законодавець відзначив, що дії Путіна на міжнародній арені, включно із Сирією, є абсолютно прогнозованими, а той факт, що вони стають сюрпризом для США, є свідченням значних проблем у керівництві Америки.

Маккейн закликав Обаму негайно підтвердити лідерство США у світі. Він вимагає, щоб американські військові рішуче відповіли на вимоги росіян очистити небо над Сирією.

«Треба дати росіянам зрозуміти, хай собі літають, але літаки США теж будуть літати, де захочуть, і краще росіянам триматись від нас подалі», - заявив Маккейн.

При цьому сенатор заявив, що США досі є найпотужнішою військовою державою у світі і мають діяти відповідно.

У ході промови Маккейн також згадав про заплановані сепаратистами на сході України вибори і поставив цей факт в один ряд із останніми діями Путіна у Сирії.

Сенатор-республіканець закликав президента США Барака Обаму «прокинутись».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG