Доступність посилання

ТОП новини

МЗС висловлює протест проти виступу «віце-прем’єра» Криму Полонського на нараді ОБСЄ


Дмитро Полонський
Дмитро Полонський

Українські дипломати висловили рішучий протест проти виступу «віце-прем’єра» анексованого Криму Дмитра Полонського на сьогоднішньому засіданні наради ОБСЄ з людського виміру. Про це йдеться в коментарі посольства України в Польщі.

«Дмитро Полонський, який прибув на засідання під прикриттям так званої «громадської організації «Русская община Крыма», починаючи свій виступ на засіданні, все ж таки насмілився сказати, що представляє ще й так звану «Республіку Крим Російської Федерації». Завдяки рішучій позиції делегації України Полонському було відмовлено в можливості продовження виступу. Крім того, делегація України спільно з переважною більшістю присутніх на засіданні офіційних делегацій іноземних держав відразу вчинила демарш, покинувши залу засідань», – мовиться у повідомленні.

«Постійне порушення Росією міжнародного права, її лицемірне зловживання відкритістю, демократичними нормами і принципами ОБСЄ не має перспектив та призводить до все більшої міжнародної ізоляції Російської Федерації», – додають українські дипломати.

«Віце-прем’єр» анексованого Криму Дмитро Полонський бере участь у нараді ОБСЄ з людського виміру, яка відбувається у Варшаві. За його словами, він на черговій робочій нараді ОБСЄ представляє громадську організацію «Російська громада Криму» як член її президії і не прибув туди як «віце-прем’єр» окупаційної влади Криму.

Посольство України в Польщі назвало приїзд до Варшави Полонського «провокацією Кремля і порушенням норм міжнародного права».

XS
SM
MD
LG