Доступність посилання

ТОП новини

«Російські літаки у Сирії – петля Путіна» (огляд соцмереж)


Користувачі соцмереж критикують дії Росії в Сирії та проводять паралелі з Донбасом

30 вересня Рада Федерації одноголосно проголосувала за застосування російських військ у Сирії. В Кремлі зазначили, що це сирійський президент Башар аль-Асад попросив про військову допомогу. Того ж дня російська авіація завдала низку ударів по нібито території, підконтрольній угрупованню «Ісламська держава», що спричинило бурхливу негативну реакцію користувачів соцмереж.

Попри те, що раніше президент Росії Володимир Путін запевняв, нібито російські війська не братимуть участі у будь-яких військових операціях в Сирії, літаки російських повітряно-космічних сил все ж почали проведення повітряної операції з нанесенням точкових ударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Одразу після одноголосного голосування за використання в Сирії російської армії 30 вересня, Росія здійснила повітряні атаки, внаслідок яких загинули десятки мирних жителів.

Згодом чимало західних засобів масової інформації зазначили, що удари було завдано по території, яка не контролюється бойовиками «Ісламської держави». Проте міністерство оборони Російської Федерації цю інформацію заперечило.

У соцмережах тим часом тему Росії та Сирії обговорюють досить жваво – відповідні хештеги практично не залишають український топ у мережі мікроблогів Twitter. Інтернет-користувачі на авіаудари віреагували здебільшого негативно. Окрім того, чимало блогерів проводить паралелі між авіаударами по Сирії та вторгненням на український Донбас, а також із незаконними захопленнями інших територій, що було в історії Росії.

Чимало користувачів соцмереж до ситуації поставилися з неприхованим сарказмом:

Критикуючи дії Росії стосовно Сирії, користувачі соцмереж висміяли речника Володимира Путіна Дмитра Пєскова.

На початку серпня на своєму весіллі Пєсков з’явився з дорогим годинником на руці, вартість якого учетверо перевищує його сукупний дохід за минулий рік.

Згодом російське агентство «РБК» з посиланням на Пєскова повідомило, що, нібито, за словами речника Путіна, дорогий годинник він отримав у подарунок від нової дружини, фігуристки Тетяни Навки, у день весілля. Однак, у соцмережах уже поширювали інформацію про те, що згаданий годинник у Пєскова бачили й раніше.

Обговорюючи події у Сирії, користувачі соцмережах не втратили нагоди нагадати про цей випадок і «потролити» речника президента Росії:

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG