Доступність посилання

ТОП новини

Десять відтінків «русского мира» на Донбасі (огляд преси)


Росія не визнає так звану «ДНР», однак відверто присутня на території, котру контролює це угруповання

Росія не визнає так звану «ДНР», але вже відкрито присутня в багатьох сферах життєдіяльності на території, котру контролює це угруповання. Про те, в чому проявляється «русский мир» на Донбасі та хто його втілює, розповідає газета «Голос України». У статті «Десять відтінків «русского мира» видання згадує російських солдатів і генералів, які намагаються сховатись за личиною звичайних трудівників і місцевих шахтарів, російських журналістів, російські підручники в школах та російських артистів.

Займаючись питаннями боргів та їх реструктуризації, уряд фактично припинив займатися своїм ключовим завданням – розвитком економіки, переконує газета «День». Зважаючи на військовий конфлікт на Донбасі, анексію Криму, тобто об’єктивні причини погіршення економічної ситуації в країні, підсумки 2014 року українці сприймали такими, які вони є. Однак проблема в тому, що 2015 року ситуація не змінюється на краще. Про причини видання розповідає в статті «Економіка України: що попереду?».

Газета «День» констатує, що зараз неможливо оцінити збитки, завдані війною в Луганській та Донецькій областях. Причина – немає доступу до інформації щодо всіх територій, непідконтрольних Україні. Однак, як наголошують екологи, збитки, завдані довкіллю Донбасу, можуть бути набагато більшими, ніж збитки, завдані інфраструктурі та економіці. Про те, як відновити постраждалі від війни території і сприяти поверненню біженців на український Донбас, видання розповідає в публікації «Повернутись додому».

Газета «Сегодня» констатує, що відтепер пересічні громадяни можуть дізнатися, якою землею та нерухомістю володіють інші українці, включно з чиновниками та політиками. Днями Мін'юст відкрив доступ до інформації про власників майна, а також до публічної кадастрової карти. Як скористатися реєстрами і чим володіють знані політики, газета інформує в матеріалі «Як в мережі «пробити» майно чиновників».

У цьому ж числі «Сегодня» розповідає, що портали з пошуку роботи ще наприкінці літа заполонили пропозиції тимчасових підробітків на виборчій кампанії до місцевих виборів. Хоча «волевиявлення» вже на носі, потік вакансій агітаторів, розклеювачів і рознощиків листівок та газет, спостерігачів не вичерпується, причому, за словами рекрутерів, навіть спостерігається дефіцит пошуковців на таку роботу. Про те, яких підробітків варто остерігатись і чим можуть загрожувати продуктові набори з гречкою, газета розповідає в статті «Вибори на грані фолу».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG