Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрилася виставка експонатів з Революції гідності та із зони АТО


У Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького відкрилася виставка «Україна понад усе», яка присвячена подіям Революції гідності та проведенню антитерористичної операції на сході України.

В експозиції – 150 оригінальнихдокументів та предметів, що були зібрані на місцях цих подій та поповнили фонди музею. Зокрема, увазі відвідувачів пропонують листівки, плакати, значки, які поширювали активісти Євромайдану у Дніпропетровську та Києві, обладунки, в яких євромайданівці протистояли озброєним силовикам, прапори, з якими активісти пройшли Революцію гідності й «гарячі» точки Донбасу.

Окрім того, співробітники музею облаштували інсталяцію з шин та бруківки, які використовували протестувальники під час Революції гідності.

«Усе це сьогодні стало невід’ємною складовою історії побудови української державності. Матеріали та документи, що зібрані на виставці, дають змогу відтворити буремні події в Україні з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, – зазначають музейники.

Також на виставці зібрані експонати із зони АТО – фрагменти відстріляних боєприпасів, обмундирування та прилади бійців, особисті речі «кіборгів» – захисників Донецького аеропорту, складові військової аптечки тощо, а також зразки гуманітарної допомоги, які волонтери передають солдатам на передову, зокрема сухий набір для борщу «Бандерівський».

У рамках виставки в музеї також збирають доброчинні пожертви на допомогу українській армії.

XS
SM
MD
LG