Доступність посилання

ТОП новини

Знову працюють брудні технології часів Януковича


Кандидатів на посаду міського голови дискредитують «чорним піаром» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00

Кандидатів на посаду мера Полтави «підставляють» перед виборцями

Полтава – Почастішали випадки використання брудних політичних технології в Полтаві. Майже одночасно фальшиву агітацію застосовують проти кандидатів на посаду міського голови від різних партій. А от підозри щодо походження фейкових листівок сходяться на одній політичній силі.

Знову працюють брудні технології часів Януковича
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Фіктивні запрошення на неіснуючу зустріч з кандидатом у крісло мера лідером партії «Рідне Місто» Олександром Удовиченко прикрасили двері чи не усіх полтавських під’їздів. Причому листівки так залили клеєм, що позбутися їх виявилося майже неможливо. І це не випадково, вважає кандидат в депутати від «Рідного міста» Оксана Деркач.

Ті хто виготовляв ці листівки хоче прив’язати нас до цієї політичної сили, насправді ми не маємо до неї жодного відношення
Оксана Деркач

«Сьогодні вранці був телефонний дзвінок, що ми та наші волонтери псуємо майно жителів. Справа в тому, що листівки були розклеєні але більш цинічно, тому що вони наклеєні на ПВА, і ще зверху якимось клеєм заламіновано, таким чином зняти їх практично неможливо. В них іде посилання, що ми опозиційний блок, і ті хто виготовляв ці листівки хоче прив’язати нас до цієї політичної сили, насправді ми не маємо до неї жодного відношення. Крім того, все що зазначено про зустріч, а це – час, дата і місце, теж таких зустрічей не планувалося», – говорить Оксана Деркач.

Схожі фіктивні оголошення з’явилися і від імені іншого кандидата на посаду мера від партії «Свобода», народного депутата Юрія Бублика, який нібито ще й «просив підтримати ініціативу про знесення пам'ятника «Слави», історичної пам’ятки міста. Своє бачення події висловив голова міської організації партії Юліан Матвійчук.

Реакція людей дуже негативна: і через те, що там написано, та де саме розклеїли ці листівки
Юліан Матвійчук

«Є підозри, на минулих виборах було вісім різних листівок «чорного піару» зі штабу Матковського, можливо це його почерк. Реакція людей дуже негативна: і через те, що там написано, та де саме розклеїли ці листівки. Цей самонаклеюваний папір дорогий, в нас такої поліграфії немає, до речі, листівку ще й зверху проклеїли, аби важко було здерти. Хлопці приїхали з війни для того, щоб якось виправити ситуацію в міській раді, а в Полтаві знову працюють технології часів Януковича. Це – звичайний чорний піар», – вважає Юліан Матвійчук.

Утім, підозри не є доказами, зауважив кореспонденту Радіо Свобода прес-секретар кандидата в мери від «Блоку Петра Порошенка» Андрія Матковського, Ігор Кужик.

Давайте оперувати фактами: є докази, є події, покажіть доведіть і тоді вже озвучуйте ці факти
Ігор Кужик

«Давайте оперувати фактами: є докази, є події, покажіть доведіть і тоді вже озвучуйте ці факти. Що стосується безпосередньо цього факту та підозр, як на мене, це – повна нісенітниця, оскільки жодних фактів та доказів що причетний Андрій Матковський чи будь-хто з його представників до даного факту, до даної події немає», – наголосив Ігор Кужик.

Представники Олександра Удовиченка і Юрія Бублика звернулися до правоохоронних органів. Ситуацію прокоментував заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області Роман Грішин.

Цими матеріалами займатиметься дільничний
Роман Грішин

«До Ленінського, Октябрського і Київського райвідділів міліції зверталися мешканці Полтави про те, що на вулицях розклеєні листівки з сумнівним змістом. Цими матеріалами займатиметься дільничний», – сказав Грішин.

Тепер аби зустрітися з будь-яким кандидатом на посаду мера, полтавцям необхідно ретельно перевіряти інформацію, тираж та видавництво листівок-запрошень, але краще – подзвонити.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG