Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко в Одесі: війна – не причина для припинення реформ


Президент України Петро Порошенко та новий керівник Одеської митниці Юлія Марушевська. Одеса, 16 жовтня 2015 року
Президент України Петро Порошенко та новий керівник Одеської митниці Юлія Марушевська. Одеса, 16 жовтня 2015 року

На відкритті сучасного центру адмінпослуг президент також оголосив нового керівника одеської митниці

В Одесі відкрили Центр обслуговування громадян. За ініціативою голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, установа створювалася за прикладом Дому юстиції у Грузії. Церемонію відкриття закладу відвідав президент України Петро Порошенко.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Центрі обслуговування громадян одесити зможуть отримати понад 50 адміністративних послуг за новим форматом. Відтепер під одним дахом можна отримати паспорт, зареєструвати бізнес, оформити право власності на нерухомість тощо за максимально короткий час.


Президент Петро Порошенко, який був присутній на відкритті Центру, назвав установу символом кардинальних змін, які наразі відбуваються в Одесі та у всій країні.

Це буде центром зустрічі держави, яка змінилася та любить своїх громадян, і громадян, які люблять свою державу
Петро Порошенко

«Це буде центром зустрічі держави, яка змінилася та любить своїх громадян, і громадян, які люблять свою державу. Виснажлива війна, яку ми зараз ведемо, не є причиною для відсутності реформ», – зазначив Порошенко.

Політолог Геннадій Чижов вважає, що Центр обслуговування громадян – це штучний проект, який може «додати балів» окремим політичним гравцям. На його думку, з усіма послугами міг упоратися і типовий міський центр.

«На великих тратах, оформленні серйозних документів економія є, але не на дрібних довідках по 10–50 гривень, цей центр нічого не дасть для містян. Це все штучно створено», – сказав він.

Також Чижов зазначив, що Одеса – регіон, який є критично важливим для центральної влади, особливо напередодні місцевих виборів. Тому президент останнім часом часто навідується сюди.

Порошенко: Одеську митницю очолить Марушевська

У рамках нинішнього візиту Порошенко також зробив заяву щодо призначення нового керівника одеської митниці. Ним має стати дотеперішня заступниця голови ОДА Міхеїла Саакашвілі Юлія Марушевська.

Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

За оцінкою Порошенка, 26-річна чиновниця, яка була активісткою Майдану, має гарні організаційні здібності. На його думку, вона змінить ситуацію у відомстві.

Крім цього, Петро Порошенко повідомив, що буде побудований новий митний термінал, у якому будуть скорочені строки проходження вантажів. А Міхеїл Саакашвілі заявив, що його заступниці на новій посаді будуть допомагати і грузинські радники.

Голова профспілки експедиторів Одеської області Віктор Берестенко позитивно оцінює такі нововведення. На його думку, наразі на одеській митниці практично відкрито працюють корупційні схеми, а за таких умов провести відкритий конкурс на посаду начальника відомства неможливо. Експерт вважає, що відсутність досвіду роботи у цій сфері у Юлії Марушевської не завадить їй довести, що можна побудувати зовсім іншу систему.

«З одного боку, погано, що немає досвіду, бо вона, наприклад, не знає, як виявити контрабанду, так, як інші, хто вже володіє такою інформацією. З іншого боку – вони будуть будувати абсолютно іншу систему ризиків та управління, яка буде виключати людський фактор для ухвалення рішень щодо контрольних процедур на митниці», – говорить Віктор Берестенко.

Раніше на посаду голови одеської митниці був оголошений конкурс. На сайті Державної фіскальної служби України досі зазначено, що після проведення всіх необхідних процедур та проведення відповідного конкурсу Державна фіскальна служба має подати обрану кандидатуру на погодження до Міністерства фінансів та Кабінету міністрів України. Проте Петро Порошенко оголосив, що Юлія Марушевська почне працювати на посаді голови одеської митниці вже у понеділок.

На цю ж тему:

16.10.2015
Призначення керівником Одеської митниці є політичним – Марушевська

«На жаль, люди на митниці роками беруть хабарі і не дають розвиватися області і країні загалом... У нас є законопроекти, щоб змінити ситуацію» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG