Доступність посилання

ТОП новини

Статус учасника бойових дій отримали майже 50,5 тисяч правоохоронців – МВС


Статус учасника бойових дій отримали майже 50,5 тисяч правоохоронців, серед них понад 23 тисячі працівників міліції та понад 16,1 тисячі бійців Національної гвардії, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

За цим повідомленням, упродовж тижня після розгляду відповідними комісіями матеріалів про визнання учасниками бойових дій вирішено надати статус учасника бойових дій 50 тисячам 489 працівникам органів внутрішніх справ, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Серед цього числа – 23 тисячі 061 працівник міліції та 16 тисяч 126 військовослужбовців Національної гвардії України. Також статус учасника бойових дій отримали 10 тисяч 669 працівників Державної прикордонної служби та 633 працівники ДСНС.

Матеріали стосовно 700 осіб були повернуті на доопрацювання, а раніше двох осіб було позбавлено наданого їм напередодні статусу учасника бойових дій, мовиться в повідомленні.

У Збройних силах України, в їхньому Генеральному штабі повідомляли, що станом на 30 вересня статус учасника бойових дій надали 82 тисячам 547 військовослужбовцям Збройних сил.

Крім них, в антитерористичній операції на частині Донбасу також беруть участь військовослужбовці Служби безпеки України, не враховані серед наведених вище.

Загалом, як повідомляв тиждень тому, 9 жовтня, заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, в Україні статус учасника АТО отримали 124 тисячі 457 людей – що менше, ніж сумарно понад 133 тисячі, названі тільки МВС і Генштабом. Імовірно, в заяві міністра може йтися про число людей, які вже отримали посвідчення учасника бойових дій.

XS
SM
MD
LG