Доступність посилання

ТОП новини

Хто саме подає позов від імені Януковича до Страсбурзького суду?


Віктор Янукович. Архівне фото
Віктор Янукович. Архівне фото

Приватні особи, які мають величезні кошти, є головними клієнтами цієї лондонської фірми – британський експерт

Лондон – Колишній президент України Віктор Янукович, подаючи позов до Європейського суду з прав людини, мотивував свій крок «регулярними порушеннями Україною прав людини щодо нього». Втім, сам Віктор Янукович і надалі переховується, як вважають, у Росії, а отой позов від його імені подала лондонська адвокатська контора Joseph Hage Aaronson LLP. Щоб дізнатися про тих, хто діє від імені колишнього президента-утікача, Радіо Свобода спробувало з’ясувати, що стоїть за досить довгою назвою фірми лондонських правників.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:28 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Позов від імені Януковича подав один із партнерів фірми Joseph Hage Aaronson LLP – Джо Гейґ, із яким Радіо Свобода вирішило зустрітися, щоб отримати відповіді на запитання, які нас цікавлять. Однак, це виявилось не так просто. Гейґ не відповідав на листи і дзвінки до нього. Його заступник постійно посилався на надзвичайну завантаженість. А насамкінець Каті Кеннеді, одна з колег Гейґа, повідомила, що він просив нам передати, що, зрештою, нічого коментувати зараз не буде.

За такої ситуації Радіо Свобода було змушене звернутися по допомогу до фахівця з правничої справи з лондонського Сіті Кена Коула, аби дещо підняти завісу над тією таємничою лондонською адвокатською конторою, яка діє від імені одного не менш таємничого українського утікача.

Перш за все Кен Коул повідомив нам, що правнича фірма Joseph Hage Aaronson LLP є доволі новим гравцем. Контору було засновано 2013 року, проте радіус дії лондонських правників насправді надзвичайно широкий і їх вважають провідними фахівцями, перш за все, у царині податкових справ.

«Joseph Hage Aaronson LLP є лідером на ринку справ, пов’язаних із податками, регулярно подаючи позови до Верховного суду та Європейського суду з прав людини. До складу контори входять провідні правники, які мають досвід цілої низки справ, включно з фінансовим судочинством, а також міжнародним арбітражем і податками. Попри те, що фірму заснували лише у березні 2013 року, вона стала найпершою правничою фірмою, яка досягла визнання і увійшла до списку провідних у своїй галузі вже у перший рік свого існування», – повідомив Кен Коул.

«Великі хлопці» правничої справи

Себто, виглядає на те, що перед тим, як звернутись до цієї фірми, Янукович, або той, хто веде від його імені справи, зробив певне, сказати б, ринкове дослідження, вирішивши мати справу саме з цими «великими хлопцями» правничої справи у Лондоні. Але чи знайома ця лондонська фірма з міжнародними реаліями, зокрема з реаліями українськими? Кен Коул вважає, що з огляду на це, вибір Януковича також не був випадковим.

«Ця фірма бере участь у найважливіших і найскладніших арбітражних справах у ґлобальному масштабі. Одна з галузей її фахової спеціалізації полягає у представленні інтересів великих корпорацій, коли йдеться про справи щодо серйозних комерційних суперечок або міжнародних угод. Важливо тут також наголосити, що ця фірма спеціалізується на судових справах проти суверенних держав», – повідомив Радіо Свобода Кен Коул.

Із суверенними державами тут очевидно. Але хто саме є регулярними клієнтами цієї лондонської правничої контори?

«Ця фірма вже представляла своїх клієнтів у багатьох справах, поданих до Європейського суду, працюючи з великими сумами грошей, податковими суперечками тощо. А щодо, власне, клієнтів Joseph Hage Aaronson LLP тут перш за все йдеться про великі імена у нафтогазовій промисловості, фармацевтиці, торгівлі. Клієнтами фірми також є певні менш відомі приватні особи, які мають величезні кошти», – додав Кен Коул.

Відтак, екс-президент Янукович, вочевидь, і підпадає, як зазначив Коул, під категорію «осіб, які мають величезні кошти». Вибір його правничих представників, таким чином, цілком вкладається у кошторис послуг лондонської фірми Joseph Hage Aaronson LLP.


На цю ж тему:

20.10.2015
Україна не програє Януковичу у Страсбурзькому суді – адвокат

Янукович позивається до ЄСПЛ за трьома епізодами далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG