Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборчі схеми («СХЕМИ» | ВИПУСК №61)


Журналісти програми «Схеми» проїхали країною перед виборами

Біля фронту

Місцеві вибори у регіонах, які межують з війною, сьогодні мають значення, як ніколи. Від їхніх результатів залежатиме, куди буде рухатись схід України. Тому наш журналіст Олександр Чорновалов вирушив у прифронтові регіони, щоб подивитися, хто є головними фаворитами в боротьбі за владу ­ у Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Маріуполі. При всьому розмаїтті політичних сил в країні, тут шанси на владу, фактично, мають тільки три з них. І ці вибори ­ продовження споконвічної війни олігархів. Спеціальний репортаж програми Схеми.


Столичний ринг

Мерські перегони у столиці ­на фініші. Фаворитом залишається чинний Київський міський голова Віталій Кличко попри те, що до місцевих виборів кандидат від президентської партії підійшов без виконаних обіцянок і великих успіхів. Чи може хтось завадити Віталію Кличку перемогти? Розбиралась Олена Логінова.

Вибори: Львів

Львів перед виборами виглядає одним з найбільш зрозумілих великих міст у країні. Львів’яни, хоч і скаржаться на мера Андрія Садового, але найвірогідніше переоберуть його на третій термін. І дуже схоже на те, що це може відбутись у першому ж турі.

Із величезним відривом від Садового за мерство також помітно змагаються член міськради, соратник Анатолія Гриценка Володимир Гірняк. А також народний депутат, гендиректор телеканалу ЗІК Дмитро Добродомов.

Вибори: Одеса

Третє після Києва та Львова місто з так званого великого українського трикутника. Одеса. Прихід Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Одеської області в травні цього року дав надію багатьом, що у регіоні відбудуться позитивні зміни. Тепер на виборах і сама Одеса може зробити вибір між старими знайомими обличчями та незнаними новими, які претендують на мерське крісло. З кандидатами на місці розбирався Сергій Андрушко​.

  • Зображення 16x9

    Олександр Чорновалов

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми. Корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Першого суспільного). Маю економічну освіту. З 2005 по 2014 рік працював в щотижневій газеті «Комерсант-Україна», пройшов шлях від журналіста до редактора відділу. Призер і номінант багаточисленних журналістських конкурсів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG