Доступність посилання

ТОП новини

Результат Боровика базується на здобутках Саакашвілі – політолог


Міхеїл Саакашвілі (праворуч) і Саша Боровик в Одесі. Липень 2015 року
Міхеїл Саакашвілі (праворуч) і Саша Боровик в Одесі. Липень 2015 року

Перемога Боровика на виборах в Одесі може показати весь бруд, який є у системі керування містом – експерт

В Одесі під питанням залишається проведення другого туру виборів у мери. Якщо чинний голова міста Геннадій Труханов не отримає більше ніж 50% голосів, то буде повторно змагатися з представником «команди реформаторів» Сашею Боровиком. Він наразі на другому місці у рейтингах. Спостерігачі КВУ переконані, що у випадку другого туру Одеса може стати «гарячою точкою».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Через значні розбіжності у результатах екзит-полів та паралельних підрахунків голосів виникає інтрига: чи буде в Одесі другий тур виборів на посаду мера. Експерти називають високі результати чинного голови міста Генадія Труханова очікуваними. Політолог Ярослав Католик впевнений, що така масштабна підтримка мера мешканцями Одеси стала результатом цілеспрямованої тривалої передвиборчої кампанії.

«Він вже довгий час має повний контроль над Одеською міською радою. Він має великий контроль медіа-ресурсів. В нього тісні політичні зв’язки з різними політичними силами, які не ворожі до нього. Окрім цього в нього велика команда фахівців, які професійно займаються виборами», – розповідає політолог.

Ярослав Католик зізнається, що зараз дуже важко прогнозувати результати ймовірного другого туру: у Труханова є певний антирейтинг, а пізнаваність його найближчого конкурента Саші Боровика ґрунтується переважно на рейтингу Міхеїла Саакашвілі. За словами експерта, результат Боровика – це по суті результат екс-президента Грузії у просуванні своєї людини на посаду голови міста.

Сам голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що будь-які екзит-поли, результати якого не передбачають другого туру, є заздалегідь сфальсифікованими.


Політолог прогнозує, що у разі обрання «людини Саакашвілі» мером одесити можуть зіштовхнутися з незвичайною ситуацією: міська рада буде контролюватися політичною силою Геннадія Труханова «Довіряй ділам», а очолювати місто буде Саша Боровик. «Це може призвести до серйозних скандалів та постійної боротьби щодо того, хто головний. Це може показати весь бруд, який є у системі керування містом», – стверджує Католик.

Загалом на місцевих виборах в Одесі та області працювало близько 500 спостерігачів від КВУ і мережі «Опора». За словами голови одеського осередку КВУ Анатолія Бойка, порушення процедури голосування були зафіксовані на 40,6% дільниць.

Наразі правоохоронці відкрили 5 кримінальних проваджень через порушення на виборах в Одесі та області.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG