Доступність посилання

ТОП новини

Віру Савченко відпустили з суду Чечні і повернули їй документи – адвокат


Віра Савченко
Віра Савченко

Сестру Надії Савченко Віру хотіли затримати у Чечні, звинувативши в образі суду на слуханні справи Миколи Карпюка, в якому вона виступає як громадський захисник, повідомляє адвокат Ілля Новиков.

«Віру Савченко відпустили з Верховного суду Чечні, документи повернули. Дуже нервова обстановка з перших же днів процесу», – написав Новиков у середу, 28 жовтня, на своїй сторінці у Twitter.

У Верховному суді Чечні проходять слухання справи двох українських громадян Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких звинувачують у тому, що вони воювали проти російських сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія, і у тому, що вони входять в організацію УНА-УНСО, яка у Росії визнана екстремістською.

Раніше у середу Ілля Новіков повідомив, що у Донецьку Ростовської області, де проходить суд над українським військовослужбовцем Надією Савченко, відпустили з поліції затриману знімальну групу українського телеканалу СТБ, яка висвітлює процес. Із журналістів взяли письмове пояснення про те, де і коли вони перетинали кордон.

Кореспондентів СТБ вже двічі затримували російські прикордонники.

Надію Савченко звинувачують у Росії у причетності до вбивства двох журналістів ВГТРК – Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, загиблих під обстрілом влітку минулого року в Луганській області. Савченко провину не визнає.

XS
SM
MD
LG