Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала Юрія Булаву, який допомагав Януковичу заволодіти землями «Сухолуччя» – Гітлянська


СБУ затримала колишнього директора ТОВ «Дім Лісника» Юрія Булаву, підозрюваного у справі про незаконну передачу мисливських угіддь «Сухолуччя» Віктору Януковичу. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська. За її словами, затримання провели в Херсонській області.

«Булава обґрунтовано підозрюється у тому, що був основним спільником Віктора Януковича у заволодінні землями Сухолуцького лісництва на території Вишгородського району Київщини. На даний час затриманого доправляють до Генеральної прокуратури для проведення слідчих дій», – повідомила Гітлянська.

Колишній директор ТОВ «Дім Лісника» Юрій Булава разом із ще кількома особами (серед яких і соратниця Віктора Ющенка Віра Ульянченко) є фігурантом справи ГПУ щодо незаконної передачі земель «Сухолуччя» (мисливських угіддь площею понад 17 гектарів у Вишгородському районі Київщини – ред.) екс-президентові Віктору Януковичу.

Булаву, як і решту осіб, підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого частиною 5-ю статті 191-ї Кримінального кодексу України за фактом незаконного заволодіння з використанням службового становища державним майном в особливо великому розмірі. Булава перебував у загальнодержавному розшуку.

XS
SM
MD
LG