Доступність посилання

ТОП новини

На окупованій частині Донбасу паніка: немає бензину і продуктів (огляд преси)


Донецьк напередодні чергового паливного колапсу

У валютному житті українців можуть початися негаразди, попереджає газета «Сегодня». На ринку знову почався дефіцит готівкового долара. Причина, на думку експертів видання, – експортери притримують валютну виручку, а народ став активніше скуповувати долари та євро в банках, що призводить до нестачі їх. Утім, ситуація не критична. Чого чекати найближчим часом, розповідає газета «Сегодня».

«На Донбасі паніка: немає бензину і продуктів» – у публікації під таким заголовком газета «Сегодня» пише, що Донецьк напередодні чергового паливного колапсу – бензин та інше пальне знову стало дефіцитом. Якщо пальне десь і є, то значно дорожче, ніж раніше. Жителі в паніці пророкують швидке подорожчання продуктів, прямо пропорційне подорожчання бензину, і з жахом чекають можливої зупинки міського транспорту через проблеми з паливом.

Газета «День» стверджує, що влада не наважилася зробити ставку на нове покоління. Ще з 90-х існує прошарок номенклатури, яка займається репродукцією самої себе в державній системі. Саме на неї ставили всі – Кучма, Ющенко, Тимошенко, Янукович і тепер Порошенко. Але ця номенклатура завжди зраджувала політичних лідерів, констатує видання. Про те, як цього можна позбутись і без чого жодна влада не може бути легітимною, газета розповідає у статті «Про «червоточину» української політики».

У грудні спливе термін своєрідної недоторканності уряду Арсенія Яценюка і «Кабмін-камікадзе» можна буде відправити у відставку. Як пише газета «Україна молода», відставці формально не заважає нічого. Окрім одного маленького нюансу: розпад правлячої коаліції означатиме необхідність проведення дочасних виборів. А отже, політичну нестабільність та ще один недешевий передвиборчий період. Тим часом, газетярі вагаються – що гірше: одна короткочасна маленька нестабільність чи тривалий час «руйнівної стабільності».

Майже два тижні представники Мінфіну повторюють, що ліберальна податкова реформа призведе до появи в бюджеті дефіциту на суму в майже 200 мільярдів гривень. А тому, як переконує міністр фінансів Наталія Яресько, «Україна просто не може дозволити собі низьких податків». Експерт газети «День» перевірив цифри, якими оперує міністр і стверджує протилежне. З його аргументами видання знайомить в матеріали «Україна може дозволити собі «низькі податки».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG