Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ викликала на допит міністра Петренка у справі щодо втручання у роботу КСУ


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомляє, що ГПУ викликає його на допит у рамках розслідування справи щодо втручання у роботу Конституційного суду під час розгляду закону про люстрацію.

«Генпрокуратура викликає мене на допит у кримінальній справі про тиск на Конституційний суд під час розгляду закону про очищення влади (люстрацію). Цікаво, як відбувається хід розслідування правоохоронними органами справи про конституційний переворот, коли судді Конституційного суду поміняли Конституцію під Януковича?», – написав Петренко на своїй сторінці у Facebook у середу, 11 листопада.

23 жовтня Конституційний суд України відклав на невизначений час розгляд конституційності норм закону «Про очищення влади». Цьому рішенню передувало клопотання представника Верховної Ради у Конституційному суді, народного депутата від «Об’єднання «Самопоміч» Єгора Соболєва. Він наполягає на відводі семи суддів у справі про конституційність закону про люстрацію.

Раніше у жовтні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що нинішній склад Конституційного суду не може продовжувати розгляд цієї справи, оскільки восьмеро суддів підпадають під люстрацію.

У квітні цього року Конституційний суд уже розглядав закон «Про очищення влади» щодо конституційності окремих положень закону, але переніс розгляд. Засідання суду супроводжувалося протестом представників громадськості, які побоювалися, що суд визнає закон неконституційним.

XS
SM
MD
LG