Доступність посилання

ТОП новини

США підтвердили впевненість у знищенні «джигадиста Джона»


«Джигадист Джон», фото 2014 року
«Джигадист Джон», фото 2014 року

Військові США заявили, що мають достатню впевненість у тому, що бойовик угруповання «Ісламська держава» з Великої Британії, відомий як «джигадист Джон», був дійсно знищений у результаті удару з американського безпілотника.

Але, сказав полковник Стів Воррен, речник коаліції під проводом США, що здійснює повітряні удари по об’єктах і позиціях «Ісламської держави» в Сирії й Іраку, військові все ж шукають нових підтверджень загибелі ісламіста в результаті удару в сирійському місті Ар-Ракка, про який Пентагон повідомляв у четвер, 12 листопада.

За словами речника, ліквідація ісламіста ударом із безпілотника була «доволі рядовою операцією». Знищеного він назвав «тварюкою з людським обличчям».

«Джигадист Джон» брав участь у показових стратах усіх цих людей
«Джигадист Джон» брав участь у показових стратах усіх цих людей

Раніше у п’ятницю, 13 листопада, у Великій Британії вже заявляли про «велику впевненість» у тому, що «джигадист Джон», справжнім іменем Мохаммед Емвазі, або арабською Мухаммад аль-Муаззі, був ліквідований унаслідок того удару. Але британський прем’єр Дейвід Камерон відтак висловив сумнів у його смерті.

Як вважають, саме Емвазі, що був народжений у родині іракців у Кувейті і ще дитиною переїхав із батьками до Британії, був тим сумно відомим бойовиком із британським акцентом, який брав участь у цілій низці знятих ісламістами на відео демонстративних страт західних заручників.

XS
SM
MD
LG