Доступність посилання

ТОП новини

Переможцю виборів мера Житомира зателефонувала переможена конкурентка


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ще до закінчення підрахунку голосів Сергія Сухомлина привітав Саакашвілі

Житомир – Другий тур мерських перегонів у Житомирі завершився перемогою провладного кандидата. За попередніми даними, з відривом у шість тисяч голосів міським головою стає Сергій Сухомлин, який балотувався від «Блоку Петра Порошенка». Його конкурентці з «Батьківщини» Любові Цимбалюк не допомогли ні використання брудних технологій із підкупом виборців та роздачею продпакетів, про що неодноразово повідомляли активісти «Опори» та місцеві ЗМІ, ані підтримка «Свободи», «Укропу» та «Радикальної партії».

Переможцю виборів мера Житомира зателефонувала переможена конкурентка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Сергій Сухомлин
Сергій Сухомлин

У Житомирі голоси порахували швидко. Люди не надто активно йшли на дільниці – явка по місту становила трохи більше 28%. Вже після перших результатів екзитполу, проведеного центром «SOCIS» у день виборів, стало зрозуміло, що відрив між кандидатами складе не менше 10%.

Під час першого туру виборів відбувся ряд викривлень волевиявлення виборців, що було відображено у кримінальних справах, порушених за фактами підкупу виборців. Була підозра, що ця схема працюватиме і цього разу
Руслан Павленко

«Під час першого туру виборів відбувся ряд викривлень волевиявлення виборців, що було відображено у кримінальних справах, порушених за фактами підкупу виборців. Була підозра, що ця схема працюватиме і цього разу. Саме тому ми вирішили провести екзитпол. Було опитано понад дві тисячі респондентів. Результати, які ми отримали, майже повністю збігаються з тими, що були отримані під час підрахунку протоколів з мокрими печатками – 55% за Сухомлина, 44% за Цимбалюк», – розповідає політтехнолог із виборчого штабу Сергія Сухомлина Руслан Павленко.

Ще до закінчення підрахунку голосів новообраного міського голову Житомира Сергія Сухомлина привітав віце-прем’єр Геннадій Зубко та голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, а близько першої години ночі йому зателефонувала й сама Любов Цимбалюк.

«Я дійсно чекав цього привітання, бо Любов Цимбалюк – це та людина, з якою ми пропрацювали більше півтора року у міськраді. Вона зателефонувала, привітала з перемогою і сказала, що далі будемо працювати на благо Житомира», – говорить Сергій Сухомлин.

Напередодні другого туру виборів кандидати в мери Житорима двічі зустрічалися на теледебатах
Напередодні другого туру виборів кандидати в мери Житорима двічі зустрічалися на теледебатах

Хто з ким співпрацюватиме у міський раді?

Позаяк більшість партій, які потрапили до міської ради, напередодні другого туру виборів підтримали кандидатку від «Батьківщини», є побоювання, що меру від провладного блоку буде важко сформувати більшість. Проте у штабі «Радикальної партії» вже заявили: попри підтримку Цимбалюк, готові працювати з будь-яким мером, якщо той піклуватиметься про інтереси житомирян.

Депутати місцевого рівня повинні пам’ятати, що в першу чергу вони є господарниками, а не політиками
Ілля Смичок

«Депутати місцевого рівня повинні пам’ятати, що в першу чергу вони є господарниками, а не політиками. Якщо рішення стосуватимуться розвитку Житомира, то, звичайно, «Радикальна партія» підтримуватиме мера. І не лише ми. Я впевнений, що й інші сили підтримають такі рішення», – зазначив очільник Житомирського обласного осередку «Радикальної партії» Ілля Смичок.

Вже сьогодні ЦВК оголосить остаточні результати виборів у Житомирі. Одразу після цього новообраний мер планує скликати першу сесію міської ради і проситиме депутатів змінити регламент, аби усі голосування проводилися поіменно, щоб виборці знали, як і за що голосує їхній обранець.

XS
SM
MD
LG