Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: ГПУ має покарати винних у підписанні контракту на постачання електрики в Крим


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що направив матеріали службового розслідування щодо підпиcання контракту на постачання електроенергії до Крим.

«Сподіваюся, що Генеральна прокуратура завершить розслідування і притягне осіб, винних у підписанні даного контракту, до відповідальності», – наголосив глава уряду 23 листопада на позачерговому засіданні Кабінету міністрів.

Яценюк заявив, що призначив службове розслідування «про підписання сумнозвісного контракту на постачання електричної енергії до Автономної Республіки Крим».

«За результатами цього службового розслідування було з’ясовано, що контракт, який підписувався, містив норму про постачання електричної енергії не в Автономну Республіку Крим, Україна, а в якийсь незрозумілий Кримський федеральний округ», – наголосив глава уряду.

Він повідомив, що відповідні матеріали перебувають у Генеральній прокуратурі України.

У Генпрокуратурі наразі не коментували ситуацію. Прокурор Владислав Куценко пообіцяв Радіо Свобода надати інформацію з приводу наявності в ГПУ такої справи найближчим часом.

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України вирішив тимчасово заборонити переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні між Україною і Кримом.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

Станом на 23 листопада учасники акції продовольчої блокади Криму, що стартувала 20 вересня, продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Крим частково забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі

21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі

22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі

XS
SM
MD
LG