Доступність посилання

ТОП новини

Іслямов анонсує морську блокаду Криму, зокрема, і Керченської переправи


Ленур Іслямов
Ленур Іслямов

Координатор громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявляє, що після припинення поставок товарів, продуктів і електрики в Крим з материкової України буде «морська блокада» півострова, в тому числі в районі Керченської переправи, яка зараз є основною транспортною артерією, що з’єднує Крим з Росією, з Краснодарським краєм . Про це він заявив в інтерв’ю «Відкритій Росії».

«Ми підемо далі. Будемо робити мережеву блокаду, далі буде морська блокада, тобто Крим опиниться в повній ізоляції. У тому числі буде блокада і Керченської переправи. Нехай вони там не хитрують і не думають, що ми не зможемо це зробити», – заявив Іслямов.

22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Учасники блокади Криму, що стартувала на адмінкордоні з півостровом 20 вересня, перешкоджали ремонту ЛЕП, вимагаючи звільнення політв’язнів, безперешкодного в’їзду для міжнародних спостерігачів у Крим, припинення репресій проти кримських татар на півострові.

Російський «прокурор» Криму Наталія Поклонська заявила, що «всі організатори енергоблокади Криму незабаром будуть покарані».

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

25.11.2015
Життя і робота окупаційної влади у Криму повністю дезорганізовані

У Росії та Криму ще не усвідомили всіх наслідків вимкнення електрики далі

27.11.2015
«Ми навчилися гібридній війні у нашого противника» – Пасхавер про блокаду Криму

У мешканців Криму відбувається отверезіння – керівник енергетичних програм Центру Разумкова далі

30.11.2015
Женевська конвенція. Як судити Росію за воєнні злочини?

За те, що кримчани сидять без світла, має відповісти окупант, як і за злочини, скоєні проти цивільного населення в Криму далі
XS
SM
MD
LG