Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: відставка Мартиненка є ознакою змін в Україні


Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)
Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що рішення народного депутата від фракції «Народний фронт» Миколи Мартиненка скласти повноваження є ще однією ознакою змін в Україні.

«Державні посадові особи мають бути підзвітні народу, якому вони служать. Немає місця для корупції, кумівства», – написав Пайєтт у Twitter.

Народний депутат Микола Мартиненко (фракція «Народного фронту», що входить до урядової коаліції) заявив, що вирішив скласти мандат, 30 листопада.

Виступаючи в ефірі передачі «Свобода слова» на телеканалі «ICTV», він заявив, що таким чином хоче відвернути удари, що йдуть і по ньому особисто, і по уряду і владі загалом.

Мартиненко додав, що «сам буде працювати» над тим, щоб за складання ним повноважень проголосували хоча б мінімально необхідні 226 депутатів.

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти народнофронтівця у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом». За повідомленнями, Мартиненко неофіційно контролює цю компанію. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Сам депутат ці звинувачення відкидає й називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

XS
SM
MD
LG