Доступність посилання

ТОП новини

Маєтки українських олігархів у Лондоні (фотогалерея)

Престижні лондонські райони Найтсбрідж, Кенсінгтон та Челсі найбільше приваблюють багатіїв з усього світу, що прагнуть придбати тут нерухомість. І українські олігархи не виняток. Ціни на житло тут стартують від 1,5 мільйона фунтів – це приблизний бюджет невеликого українського містечка з населенням у 20–25 тисяч мешканців.
Постійний приплив іноземних коштів (часто сумнівного походження) змушує британський уряд замислитись над тим, щоб зробити правила купівлі нерухомості суворішими і не дозволяти офшорним компаніям, які приховують реальних власників, укладати угоди на купівлю нерухомості. Обговорення нових правил у Британії тільки починається, водночас виглядає, що кількість українців із лондонськими адресами значно зросла за останні роки.
Журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та «UA:Першого каналу», Наталка Седлецька та Максим Савчук відвідали Лондон, відшукали нерухомість політиків та олігархів і зняли фільм «Київ – Лондон. From Ukraine With Cash» про тих, заробив свої гроші в Україні та на українцях, але зберігає та витрачає їх у Великобританії.

Репортаж було підготовано відділом розслідувань Української редакції Радіо Свобода за підтримки SCOOP, мережі для журналістів-розслідувачів Східної Європи, Росії, Кавказу, Центральної Азії та Західної Африки і проекту журналістських розслідувань OBJECTIVE.

XS
SM
MD
LG