Доступність посилання

ТОП новини

Суд задовольнив позов Мін’юсту і заборонив діяльність КПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив діяльність Комуністичної партії України.

Як повідомляє прес-служба суду, розгляд справи за позовом Міністерства юстиції до КПУ про заборону її діяльності завершили, суд задовольнив позов Мін’юсту у повному обсязі, заборонивши діяльність Компартії.

У суді зауважують, що справа розглядалась за участю третьої особи – уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Раніше Окружний адмінсуд Києва припинив діяльність Комуністичної партії України (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян.

У липні минулого року Міністерство юстиції подало судовий позов про остаточну заборону Компартії.

Улітку цього року Міністерство юстиції заборонило комуністам України брати участь у місцевих виборах – під заборону потрапила не лише Комуністична партія України, а також Комуністична партія України (оновлена) і Комуністична партія робітників та селян.

Як пояснив міністр юстиції Павло Петренко, Міністерство юстиції є тим органом, який здійснює перевірку політичних партій на предмет, чи їхня діяльність, пропаганда та символіка не підпадає під заборону. Міністерство сформувало незалежну комісію, яка надала висновки: комуністичні партії порушували найменуванням, символікою, статутом та програмою закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні». Сьогодні суд не задовольнив позов Комуністичної партії України про оскарження цих дій Мін’юсту.

XS
SM
MD
LG