Доступність посилання

ТОП новини

МВФ висловив довіру Крістін Лаґард, яку судитимуть у Франції


Крістін Лаґард (Л) і Бернар Тапі
Крістін Лаґард (Л) і Бернар Тапі

Рада лиректорів Міжнародного валютного фонду у четвер, 17 грудня, висловило довіру своєму директор-розпоряднику Крістін Лаґард, яка має постати перед судом у Франції за звинуваченням у недбалості, коли вона була міністром фінансів Франції.

Сама Лаґард заявила, що оскаржуватиме рішення Суду Республіки у Франції.

Щодо Крістін Лаґард розслідувалася справа у зв’язку з виплатою у 2008 році понад 400 тисяч євро бізнесмену Бернару Тапі у якості компенсації.

У 1993 році Тапі продав свою компанію Adidas консорціуму на чолі з банком Credit Lyonnais. За кілька років Бернал Тапі звинуватив покупця у шахрайстві, а потім його самого звинуватили у махінаціях.

За розпорядженням Крістін Лаґард був проведений незалежний арбітраж, який виніс рішення на користь бізнесмена, а банк Credit Lyonnais, який частково належить державі, був змушений виплатити Тапі компенсацію.

Раніше речник Суду Республіки повідомив, що нинішньому директору-розпоряднику МВФ загрожує ув’язнення терміном до року і штраф у 15 тисяч євро.

Суд Республіки, що складається з 12 депутатів парламенту, обираних порівну від обох палат, розглядає лише справи про правопорушення, вчинені членами уряду при виконанні ними своїх службових обов’язків.

XS
SM
MD
LG