Доступність посилання

ТОП новини

Рада позбавила мандатів Огнєвіч і Мартиненка


Злата Огнєвіч
Злата Огнєвіч

Верховна Рада України позбавила депутатських повноважень двох депутатів, які написали відповідні заяви. Йдеться про представницю фракції Радикальної партії Злату Огнєвіч і депутата від «Народного фронту» Миколу Мартиненка. За такі постанови депутати віддали 301 і 228 голосів відповідно.

Злата Огнєвіч заявила, що вирішила скласти мандат депутата через відстоювання частиною парламентарів бізнес-інтересів і відсутність уваги до культури. Таке пояснення вона озвучила з трибуни парламенту.

Микола Мартиненко вирішив скласти мандат за особистою заявою після корупційного скандалу.

«Я ухвалив це рішення, бо не хочу допустити політичної дестабілізації шляхом відставки прозахідного уряду, дострокових виборів і реваншу. На брудну кампанію проти мене використано 10 мільйонів доларів і рано чи пізно ви дізнаємося імена замовників. В ці ігри грають дешеві актори. З посади голови комітету (з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки – ред.) я йду з почуттям виконаного обов’язку» , – сказав Мартиненко.

Крім того, парламентарі мають проголосувати і за складення депутатських повноважень Борисом Філатовим і Владиславом Атрошенком. За словами Володимира Гройсмана, до доповіді їх запросять завтра, 23 грудня.

Народний депутат України Борис Філатов вирішив скласти депутатські повноваження, бо обраний міським головою Дніпропетровська на місцевих виборах, а Владислав Атрошенко, бо обраний міським головою Чернігова.

26 листопада за позбавлення депутатських мандатів цих депутатів проголосувати не змогли.

XS
SM
MD
LG