Доступність посилання

ТОП новини

Популізм у політиці гальмує розвиток України (огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Завищені соціальні очікування й панування популізму в політиці супроводжуються економічним відставанням України

Завищені соціальні очікування й панування популізму в політиці супроводжуються економічним відставанням України не лише від розвинених країн, а й від дедалі більшої кількості азійських та африканських, стверджує «Український тиждень». Видання пише, що українцям потрібно позбутися безпідставних ілюзій і зосередитися на розвитку із дна, на якому опинилися економіка держави. Життя не за можливостями лише підриває економіку та її перспективи. А це означає, що треба зробити основою порядку денного суспільно­політичного життя не вимоги покращення добробуту, а нарощування національного доходу, зростання ефективної зайнятості й продуктивності праці. І лише як наслідок можна буде потім вести мову про підвищення рівня життя, наголошує тижневик.

Тижневик «Новое время» називає 10 подій 2015 року, після яких світ ніколи не буде колишнім. Серед них – перетворення «Ісламської держави» на потужну силу; падіння цін на нафту, яке змінило розстановку сил у великій політиці; успішний запуск у Німеччині експериментального термоядерного реактора, здатного зробити революцію в енергетиці. Про інші знаменні події видання розповідає в статті «Новий поворот».

Тижневик «Фокус» пропонує свої варіанти відповідей на 16 питань, які, на думку видання, найбільше хвилюють українців. Зокрема, про те, чи стане Крим ближчим до України; що буде з окупованими територіями Донбасу; чи буде сьома хвиля мобілізації; коли українці відчують результати реформ, чи будуть зростати ціни… Щодо Криму, то його повернення, на думку газетярів, можливе лише за умови зміни російського політичного керівництва. Відповіді на інші питання – в останньому числі тижневика «Фокус».

Три мільярди доларів, які Київ винен Москві, стали розмінною монетою не тільки для Кремля, але і для Заходу. Про те, як це відіб'ється на самій Україні, розповідає тижневик «Новое время» у статті «Якщо завтра дефолт».

Телебачення впевнено втрачає найперспективніших глядачів – молодих українців із великих міст, через що починає орієнтуватися на пенсіонерів. Утримати позиції ТБ намагається походом в інтернет. Наскільки це йому вдається, тижневик «Новое время» досліджує в публікації «Ящик» грає в ящик».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG