Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ і Тимошенко мають спільні газові інтереси (огляд преси)


Газові олігархи знову отримуватимуть надприбутки – «Газета по-українськи»

Після рішення парламенту підтримати зниження рентної плати за видобуток блакитного палива газові олігархи знову отримуватимуть надприбутки, наголошує «Газета по-українськи». Газетярі вважають, що заявами про зниження тарифів для населення «Батьківщина», на чолі з Тимошенко, намагається створити інформаційну завісу задля лобіювання корупційних інтересів. Докладніше про те, хто отримає найбільший зиск від зниження ренти, видання розповідає у статті «Фірташ і Тимошенко мають спільні газові інтереси».

Газета «Сегодня» підбиває військові підсумки року. Видання пише, що 2015-й, який починався з найтяжких боїв за Донецький аеропорт і Дебальцевський плацдарм, не приніс стабільного миру. Однак, українська армія отримала в цих боях необхідний досвід і значно підвищила свою оснащеність. Проте до довгоочікуваного завершення війни ще далеко. Більш того, після настання морозів, коли промерзне ґрунт і можна буде використовувати важку техніку, бойовики можуть зробити новий наступ, попереджає газета.

Утім, як інформує, посилаючись на дані української розвідки, газета «Україна молода», – ватажки бойовиків угруповання «ДНР» – Олександр Захарченко та Олександр Ходаковський днями відправилися в Москву за вказівками від своїх кремлівських кураторів щодо подальших дій.

У цьому ж числі «Україна молода» інформує, що Верховна Рада має намір легалізувати бурштинові промисли. А поки що «сонячний камінь» і далі збувають нелегально. Видання пише, що після місячного літнього затишшя промисел відновився з новою силою. До яких хитрощів вдаються видобувники бурштину, газета розповідає у статті «Копайте глибше».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG