Доступність посилання

ТОП новини

Мінські домовленості – відро з цементом на ногах Путіна (огляд преси)


Якби Україна зараз визволила Донбас, він би став для неї проблемою

Мінські угоди виявилися «солом’яним бичком» для Путіна, переконує експерт «Газети по-українськи». Кремлівський очільник збагнув, що виграти цю війну не зможе, але й вийти з конфлікту – теж. Бо взяв зобов’язання перед світом. Навіть якби відмовився від бойовиків, це не вирішило б проблему Донбасу. Там забагато зброї, найманців. Якби Україна зараз визволила Донбас, він би став для неї проблемою. А так залишається відром із цементом на ногах Путіна, стверджує газета.

«Тимошенко та ще 53 народні депутати не задекларували свій бізнес» – у статті під таким заголовком газета «Україна молода» інформує, що лідер партії «Батьківщина» та ще кількадесят депутатів не задекларували бізнес 2014 року. Не вказали у податкових деклараціях близько 100 фірм – своїх і членів родин. У такий спосіб намагалися сподобатись електорату перед виборами – створювали образ чесних і некорумпованих. Раніше вони «забували» декларувати. Тепер вигадують різні фокуси. Наприклад, Юлія Тимошенко орендує будинок та автомобіль. На неї саму нічого не оформлено. Багато політиків роблять так само, переконує видання.

На Україну чекає один із найбільш кризових і критичних років, прогнозує «Газета по-українськи». Проявляться всі чинники, які не дають державі розвиватися. 2016-й для України – рік яскравих особистостей. Поява їх у владі поверне розвиток країни в інший напрямок. Але новим лідерам потрібна буде підтримка людей, щоб стара політична система не перемолола їх. Переломним у житті країни може стати вересень. Від того, які закони ухвалюватиме Верховна Рада і чи активно люди боротимуться за свої права саме тоді, залежатиме майбутнє України. Корупціонери братимуть ще більше, бо відчуватимуть близький кінець хабарництва. А ось принципово новий етап історії України почнеться з 2017 року, переконує газета.

У цьому ж числі газета «Україна молода» наголошує, що справа проти Геннадія Корбана засвідчує вибірковість українського правосуддя. Недолугість процесу вкотре спрацювала з точністю до навпаки. Попри те, що, на думку газетярів, практично ніхто не сумнівається в тому, що Корбан далеко не святий і за ним закріпилася слава «короля рейдерства», застосовані проти політика методи зробили з нього жертву режиму і різко збільшили коло його захисників. Стаття називається «Феміда на замовлення».

Днями виповнюється півтора роки, як Верховна Рада України відновила діяльність Головної військової прокуратури як структурного підрозділу Генпрокуратури. Про її здобутки і доцільність існування пише газета «Голос України». Видання інформує, що коли розділити кількість повернутих коштів, то кожен працівник прокуратури за 11 місяців повернув готівковими платежами до бюджету не менше від 1 мільйона гривень. Про те, як це їм вдалося, видання розповідає в статті «Відроджена війною».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG