Доступність посилання

ТОП новини

2015-й став проривом для системи держзакупівель (огляд інтернет-видань)


Із наступного року весь ринок державних тендерів стане прозорим

Про найгучніші відставки, призначення, а також переходи управлінців з бізнесу на держслужбу в 2015 році пише інтернет-видання «Фокус». Серед прізвищ є й Олександр Барінов, який очолював правління «Укртелекому», а тепер став ще й главою теле- і медіанапрямку групи СКМ. Зараз у його підпорядкуванні, крім «Укртелекому», перебуває один із чотирьох найбільших медіахолдингів країни: кілька телеканалів та друкованих видань. Про те, хто ще отримав і не відмовився від заманливої пропозиції, йдеться у статті «Круті віражі».

2015 рік став для всієї системи держзакупівель роком прориву, стверджує дописувач «Української правди». Була впроваджена нова система, а також ухвалений відповідний закон, і вже з наступного року весь ринок державних тендерів стане прозорим, переконує видання. Електронні торги, які працюють нині в Україні, істотно змінили діловий клімат України. Якщо раніше в тендерах зазвичай брали участь три компанії, дві з яких були статистами, а одна давала чиновникам відкат, то зараз ситуація кардинально змінюється. А серйозна боротьба за ринок почнеться в наступному році, коли всі державні тендери в обов'язковому порядку перейдуть в електронну форму, і ринок електронних держзакупівель виросте відразу в 100 разів – до 230 мільярдів гривень, інформує видання.

А ось дописувач сайту «Лівий берег» вважає 2015-й – роком втрачених можливостей, а 2016-й – роком бажаних сподівань. Автор статті вважає, що в Україні повністю зруйнована структура боротьби з організованою злочинністю. А замість реального правоохоронного захисту демонструється кольорова, весела, гендерно-приваблива і миготлива картинка патрульної поліції; імпортне фінансування під секретний відсоток і супер підготовка особового складу – цілих три місяці.

Практика переведення в готівку грошей і штучного формування за допомогою конвертаційних центрів та фіктивних підприємств уникнення від сплати податків існує в багатьох країнах світу. І в кожній країні є своя специфіка функціонування такого ринку і боротьби з ним. Про особливості тіньового ринку в Україні і те, наскільки продуктивно держава протидіє йому, розповідає дописувач сайту «Цензор.нет».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG