Доступність посилання

ТОП новини

Майже чверть кримчан зустріли Новий рік без світла – «Крименерго»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Майже чверть, або 23%, жителів окупованого Росією Криму зустріли Новий рік без електрики. Про це 2 січня на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації на півострові заявив керівник «Крименерго» Віктор Плакіда, повідомляє сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«На жаль, тільки 77% кримчан отримали можливість зустріти нульову годину з електроенергією. Були глибокі обмеження, вони були закінчені після другої години ночі», – сказав Плакіда.

Голова окупаційної «влади» Сергій Аксьонов пообіцяв влаштувати «розбір польотів» і знайти винних серед чиновників. 31 грудня Аксьонов запевняв, що всі жителі півострова зустрінуть Новий рік із електрикою.

У Криму ввечері в середу, 30 грудня, повідомили про припинення постачання електроенергії на півострів по високовольтній лінії «Каховська – Титан» через пошкодження ЛЕП. За попередніми даними поліції Херсонської області, опора звалилася в результаті вибуху.

Зараз окупований Росією Крим забезпечується за рахунок деякої власної генерації, привезених генераторних установок та через енергоміст із сусідньої Росії, та цього не вистачає. Через брак електроенергії на півострові відбуваються віялові від’єднання електрики, обмежена робота промислових підприємств.

На цю ж тему:

02.01.2016
У Криму через брак електрики відключають котельні
далі
02.01.2016
Найогидніше з «опитувань»: як Путін наказав Криму жити без світла

Путін не хоче – і не може – визнавати вкрадену територію українською. Але і забезпечити Крим світлом також не може далі
31.12.2015
Чи отримають кримчани електроенергію в обмін на визнання Путіним, що Крим – це Україна?

Те, що знову перервалося енергопостачання до Криму – «це такий собі голос Божий, сигнал для уряду» – Іслямов далі
XS
SM
MD
LG