Доступність посилання

ТОП новини

На Житомирській кондитерській фабриці сторони конфлікту уклали перемир’я на тиждень


Житомирська кондитерська фабрика «ЖЛ»
Житомирська кондитерська фабрика «ЖЛ»

Водночас поліцейські, серед яких і нацгвардійці, продовжують вартувати території фабрики, а також і зовнішній периметр

Тимчасове перемир’я на тиждень уклали сторони корпоративної суперечки на Житомирській кондитерській фабриці. Меморандум про недопущення подальшої ескалації конфлікту та збереження виробничих потужностей підприємства підписали у вівторок, 5 січня, представники ТДВ «ЖЛ» та ЗАТ «Житомирські ласощі» у присутності житомирських можновладців.


Зокрема, сторони домовилися вступити у переговорний процес і спільно провести інвентаризацію рухомого та нерухомого майна підприємства.

Документом також передбачена повна зупинка роботи підприємства та реалізації продукції Житомирської кондитерської фабрики у фірмових крамницях по місту.

Згідно з меморандумом, пускатимуть на підприємство за списками. Доступ матимуть лише представники охорони з обох сторін та люди, які підтримуватимуть життєдіяльність фабрики.

Інформація про замінування була неправдивою – поліція

У Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області повідомили, що інформація про замінування кондитерської фабрики не підтвердилася.

«Під час огляду підприємства поліцейські виявили три предмети, зовні схожі на піротехнічні вироби. В одному з приміщень фабрики було виявлено 3 закорковані ганчір’ям скляні пляшки з рідиною, схожі на коктейлі Молотова, та ще одну пластикову зі світло-коричневою речовиною із запахом бензину. Інформація про замінування не знайшла свого об’єктивного підтвердження. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

У поліції також зазначили, що впродовж тижня пильнувати за територією фабрики, виробничими цехами та адмінбудівлею будуть їхні працівники спільно з Державною службою охорони.

Водночас поліцейські, серед яких і нацгвардійці, продовжують охороняти і зовнішній периметр території фабрики.

Внаслідок сутичок на підприємстві у ніч на 5 січня було вилучено бойову гранату і затримано 134 особи, 90% з яких, за інформацією правоохоронців, мають судимості або є фігурантами кримінальних справ.


На цю ж тему:

05.01.2016
Нічні сутички на Житомирській кондитерській фабриці: є поранені, 134 людини затримали

Серед затриманих жителі кількох областей, із них 90% мають судимості або є фігурантами кримінальних справ, вилучено бойову гранату – поліція далі

XS
SM
MD
LG