Доступність посилання

ТОП новини

Генералітет – одне з найслабших місць української державності (преса)


Як професіонал жоден з нинішніх генералів не відповідає викликам сьогодення – видання

За впровадження судової реформи має хтось відповідати. Але не із суддівського корпусу, переконує «Газета по-українськи». Можна запросити когось із американців. Ця людина повинна мати волю до змін і гарантію, що протягом певного часу її не звільнять. За кілька місяців можна створити пілотний суд. У масштабах країни – починати треба з Верховного суду України. Це дасть найбільший ефект. Нових суддів можна відбирати за результатами первинного кваліфікаційного оцінювання. Його мають пройти всі – і ті, хто хоче нову посаду, і хто залишиться на старій. Незалежний громадський орган повинен перевірити суддів на доброчесність – наскільки їхній спосіб життя відповідає доходам, зазначає газета.

В цьому ж числі «Газета по-українськи» коментує радикалізм в коментарях Юлії Тимошенко щодо діяльності уряду і президента. Зокрема, видання згадує кілька одіозних осіб, які розпочинали політичну кар’єру під протекторатом лідера «Батьківщини». Серед них – Павло Лебедєв, колишній бютівець, який перебіг до Януковича і став міністром оборони. Зараз він займається забудовою окупованого Севастополя. Або ж інші колишні впливові бютівці – Богдан Губський та Андрій Портнов. Тож перш ніж долучати інших до вихователів зрадників України, варто починати з себе, наголошує газета.

«Президенту важлива лояльність армії, тому він ставить на ключові посади тих, хто є до нього близьким», – переконує експерт газети «День». Коментуючи призначення на посаду заступника командуючого сухопутними військами Петра Литвина, видання стверджує, що як професіонал жоден із нинішніх генералів не відповідає викликам сьогодення. І Литвин – не виняток. Хоча він як військовий менеджер на своєму місці і добре знає армію, однак є людиною зі старої когорти. Ці люди не будуть змінюватися. Загалом, український генералітет є одним із найслабших місць української державності. Вони саботують на генеральському рівні західну реформу української армії. Про це газета стверджує в статті «Будуть всі «свої»?»

Знижуючи кiлькiсть обстрiлiв, Кремль прагне полiтичних поступок вiд Києва, переконує газета «Україна молода». Видання інформує, що зараз агенти росiйської ФСБ проводять зачистку неконтрольованих сепаратистів, щоб Москва могла краще контролювати ситуацію на окупованому Донбасі. Докладніше з планами Кремля видання знайомить у статті «Нагнiтати або покращувати».

А в публікації «Інший бік медалі» «Україна молода» друкує розповідь бійця АТО про найбільші проблеми на передовій і про ситуації, які ніколи не озвучують в офіційних повідомленнях в Міноборони.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG