Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині зростає кількість хворих на грип – ОДА


Вірус грипу
Вірус грипу

Головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Наталія Нікуленко повідомляє, що кількість хворих на вірусно­распіраторні інфекції на території Донеччини, підконтрольній українській владі, зростає.

В ефірі програми «Донбас. Реалії» вона повідомила, що лише за минулий тиждень в області захворіло 7 тисяч 124 людини. Але, за її словами, попри високий рівень захворюваності, показник не перевищує епідпоріг. (За минулий тиждень кількість хворих зросла на 12%).

«Епідпоріг перевищений лише у Краматорську. Таким чином, грип там має епідеміологічне поширення. В інших містах захворюваність серед населення коливається і не досягає епідпорогу», – говорить Нікуленко.

Вона наголошує, що наразі захворюваність серед дорослих вища, ніж серед дітей, оскільки школярі перебували на зимових канікулах і не ходили до навчальних закладів.

Наталія Нікуленко каже, що аптеки та лікарні забезпечені препаратами та антибіотиками. Проте, наголошує чиновник, до області було завезено лише 400 упаковок препарату «таміфлю», який використовують для лікування грипу. За її словами, це невелика кількість для області.

Упродовж останніх кількох місяців в Україні офіційно зареєстровано 25 летальних випадків через захворювання на вірусно­распіраторні інфекції. Але у Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що епідемічний поріг захворюваності не перевищений. Найскладнішою ситуація є на Донбасі.

XS
SM
MD
LG