Доступність посилання

ТОП новини

Україна почала розслідування щодо недозволених речовин в експортному меді


В Україні проводиться розслідування для перевірки заяв щодо наявності недозволених речовин у меді, який експортується до Чехії, повідомив перший заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

У зв’язку з цим розпорядженнями головного державного інспектора ветеринарної медицини України тимчасово заборонена видача ветеринарних документів на мед бджолиний для експорту до держав-членів Європейського союзу, додав він.

За його словами, українська сторона дуже зацікавлена в розвитку співробітництва з країнами ЄС, тому зробить усе можливе для того, щоб вирішити це питання у стислі терміни.

У Чехії ще наприкінці минулого року заявляли, що в меді бджолиному українського походження, який експортувався до цієї країни, виявили недозволені протимікробні речовини, шкідливі для людини. Днями про це згадали знову, коли президент Чехії Мілош Земан закликав заборонити імпорт до його країни меду з України. При цьому чеські бджолярі звертають увагу, що наразі немає доказів, що мед із забороненими домішками, виявлений у Чехії, походив саме з України.

XS
SM
MD
LG