Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ спростували заяву російських ЗМІ про «дані від ФСБ»


А в Генеральному штабі Збройних сил України спростували «інформацію» щодо виходу зі складу Спільного центру контролю та координації

У середу російський телеканал LifeNews повідомив, що спецслужби Російської Федерації буцімто попередили СБУ про «майбутні теракти» угруповання «Ісламська держава» на території України. В СБУ таку інформацію заперечили.

У середу російський телеканал LifeNews вийшов із заголовком: «Спецслужби РФ попередили СБУ, що «ІД» готує теракти в Україні».


У новині написано, що кілька затриманих оперативниками ФСБ бойовиків розкрили імена своїх соратників, які готують диверсії в Україні. Далі подається список із 10 імен. До того ж, за інформацією LifeNews на територію України вже прибула жінка із трирічною дівчинкою на руках. Вона перебуває на якійсь конспіративній квартирі, де і очікує прибуття своїх «колег по цеху».

В СБУ заперечили, що спецслужби Росії передавали таку інформацію.

«Українські спецслужби не підтримують жодних стосунків із російськими, а тому інформація про те, що ФСБ нібито попередила про підготовку в Україні терактів від імені «ІД» не відповідає дійсності», – повідомила «Українській правді» прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Генштаб: українські офіцери не виходили із СЦКК

Російські та проросійські ЗМІ повідомляли цими днями про те, що українські військові нібито вийшли зі Спільного центру з координації та контролю.

«Стало відомо про те, що українські військові отримали наказ вийти зі Спільного центру з координації та контролю з майже усіх районів, що розташовані в «донецькій народній республіці». Два офіцери там ще залишаються, в одному з місць», – повідомляє сайт «Русская весна» із посиланням на канал «Россия-24».

Про це також повідомили й інші російські ЗМІ.

У Генеральному штабі таку «інформацію» спростовують.


«Генеральний штаб ЗС України спростовує інформацію щодо виходу із складу Спільного центру контролю та координації (СЦКК) офіцерів ЗС України. Така неправдива інформація була нещодавно оприлюднена представниками РФ. Робота у складі СЦКК триває, наразі відбувається планова ротація військових».

Діяльність СЦКК спрямована на врегулювання ситуації на сході України та оперативне реагування на всі випадки загострення обстановки.


На тему дезінформації:

26.01.2016
Пропагандисти Кремля в Європі паразитують на свободі слова – Янда

«Дуже добре помітно, яке завдання ними отримане, і як вони починають скоординовано розробляти ту чи іншу тему» – Якуб Янда далі

25.01.2016
Справа Лізи у Німеччині. Російському журналісту загрожує в’язниця?

Сюжет російського телебачення «викликає таку саму ненависть, як і переважна кількість російськомовних блогів» – адвокат Лютле далі

22.01.2016
Урок про «розіп’ятого хлопчика» довів російських школярів до істерики

Діти були такі налякані, що досі бояться розповідати про почуте батькам, а деякі почали боятися засинати далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG