Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини критикує США за підтримку курдської партії


Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган критикує США за підтримку партії «Курдський демократичний союз» (PYD).

Під час виступу в Анкарі 10 лютого Ердоган заявив, що Вашингтон створив «море крові» у регіоні, відмовившись визнавати PYD терористичною організацією.

9 лютого Туреччина викликала посла США після того, як речник Держдепартаменту заявив, що Вашингтон не вважає партію «Курдський демократичний союз» терористичною організацією.

7 лютого президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив обурення у зв’язку з візитом американських чиновників до північного сирійського міста, яке є під контролем курдських сил. Ердоган сказав, що Вашингтон повинен вибрати між Туреччиною і партією «Курдський демократичний союз» (PYD).

Анкара вважає, що партія «Курдський демократичний союз» (PYD) і курдські «Загони народної самооборони» (YPG) пов’язані з угруповання «Курдська робітнича партія» (PKK), яке бореться за автономію курдів на південному сході Туреччини. Туреччина, США і Євросоюз визнали PKK терористичною організацією. Але Вашингтон підтримує «Курдський робітничий союз» у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії.

XS
SM
MD
LG