Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: єдиним виходом із політичної кризи в Україні є дострокові вибори


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що єдиним виходом із політичної кризи в Україні є дострокові парламентські вибори.

«Вихід один – дострокові вибори в Раду... Тільки повне оновлення політичного класу в Україні», – сказав він під час Антикорупційного форуму в Чернівцях.

Раніше президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв, що він проти дострокових парламентських виборів і вважає, що вони поглиблять політичну кризу та погіршать умови для проведення реформ.

Минулого тижня у своєму зверненні Порошенко сказав, що правом розпуску Верховної Ради скористається лише в крайньому разі.

У грудні минулого року під час антикорупційного форуму в Києві Саакашвілі заявляв про намір створення непартійного руху проти корупції і за проведення реформ. Перед цим він заявляв, що не планує створювати політичну силу. Водночас у січні радник Саакашвілі Саша Боровик в ефірі Радіо Свобода сказав, що антикорупційний рух Саакашвілі має перетворитися на політичну партію.

Минулого тижня спікер парламенту України Володимир Гройсман оголосив про вихід із коаліції фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч». Фракція Радикальної партії заявила про вихід із коаліції ще у вересні минулого року. Проте, як згодом заявив перший віце-спікер Андрій Парубій, парламентська коаліція налічує понад 226 депутатів Верховної Ради, що не дає підстави оголошувати про її розпад. Після цього почали частіше лунати заяви про ймовірність проведення дострокових парламентських виборів.

XS
SM
MD
LG