Доступність посилання

ТОП новини

Радник Трампа: США мають тісніше працювати з Росією


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Радник з міжнародної політики претендента від Республіканської партії на номінацію у президентських виборах США Дональда Трампа вважає, що Вашингтон має тісніше працювати з Москвою щодо глобальних питань, таких як боротьба з угрупованням «Ісламська держава».

Відставний генерал Майкл Флинн, який працював головою Розвідувального управління Міноборони США за президентства Барака Обами з 2012 по 2014 роки, також заявив, що війна в Іраку була помилкою, яка створила угруповання «Ісламська держава».

Як і Флинн, Трамп також засуджує входження в Ірак у 2003 році. Також Дональд Трамп підтримує позицію щодо необхідності покращення відносин з Росією, називаючи російського главу Володимира Путіна «високоповажним» президентом з яким він би поладив.

Інші ж республіканці критикують Путіна і російське воєнне вторгнення в Україну.

Минулого року Майкл Флинн сидів поряд з Володимиром Путіним на банкеті у Москві з нагоди святкування річниці російського державного телеканалу Russia Today.

У грудні Флинн заявив в інтерв’ю Russia Today, що США та Росія повинні разом працювати над вирішенням сирійського конфлікту та перемоги над угрупованням «Ісламська держава» замість того, щоб працювати наперекір один одному.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG