Доступність посилання

ТОП новини

«Договорняк» між Коломойським і «Опоблоком» (огляд преси)


«Семенченко – програшний варіант. З таким опонентом Вілкул переможе у першому турі» – експерт

Криворізька міська організація партії «Самопоміч» затвердила кандидатом на міського голову нинішнього народного депутата Семена Семенченка. Його основним конкурентом буде чинний мер, колишній регіонал Юрій Вілкул. Як переконує експерт тижневика «Країна», Семенченко – програшний варіант. Із таким опонентом Вілкул переможе у першому турі. Адже Кривий Ріг – це Донецьк у мініатюрі. Там голосують тільки за своїх. Неважливо, поганих чи хороших. Видання зазначає, що зараз Семенченко загруз у чварах і цим скористаються опоненти. А кандидатом у мери його лобіював Ігор Коломойський. Відтак, виглядає це як «договорняк» між Коломойським і «Опоблоком», констатує експерт тижневика.

Високі «президентські» рейтинги Тимошенко та Ляшка засвідчили одне: популізм, як і раніше, в моді, переконує газета «Україна молода». Водночас газетярам не зрозуміло інше: чому започаткований Міхеїлом Саакашвілі «Рух за очищення» викликає меншу зацікавленість від тієї, на яку сподівалися організатори? Чому ті ідеї, котрі видаються привабливими в устах лідерів «Батьківщини» та Радикальної партії, втрачають бали у виконанні Саакашвілі? Адже він говорить, по суті, про ті самі речі. Видання наголошує, що популіст, який ще тільки прагне великої влади, не може дозволити собі бути одноманітним. Ця розкіш – для тих, хто має принаймні вихід на парламентську трибуну. Докладніше «Україна молода» розповідає в статті «Саакашвілі: перші помилки піар-проекту».

Газета «День» нагадує, що Україна очікує черговий транш від МВФ, щоб стабілізувати економічну ситуацію. Тим часом Світовий банк звинувачує державу у повільному засвоєнні фінансування. Адже 2/3 наданих Банком грошей, досі не «вибрані», а це – 2,3 мільярда американських доларів. Ці кошти могли б піти на покращення послуг із водопостачання і водовідведення, центрального опалення, охорону здоров’я, надання соціальної допомоги, передачу електроенергії, роботу гідроелектростанцій. Про те, чому Україна не встигає освоювати допомогу кредиторів і хто блокує ці процеси, в інтерв’ю газеті розповів директор Світового банку в Україні Чімяо Фан.

«Яким повернеться Крим в Україну» – у статті під таким заголовком експерт тижневика «Країна» зазначає, що Крим не став українським ментально за 25 років, коли там викладали українську мову, діяли українські партії. То хіба він може стати таким зараз? На жаль, констатує видання, Росія значно ефективніше працює зі своїми регіонами. Вичищають усі «неблагонадійні елементи». А в Україні такі люди отримують депутатські мандати, ухвалюють закони. Як, наприклад, Королевська, Звягільський чи Бойко. Експерт констатує невдоволення в Криму російською владою. Але це, на його думку, не переходить у любов до України. Єдиний шанс – якщо в державі відбудуться реформи і країна стане економічно привабливою. Але у дописувача тижневика «Країна» виникає запитання: чи потрібні Україні громадяни, які її не поважають, і яких можна хіба що купити?

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG