Доступність посилання

ТОП новини

Українців закликали вийти у неділю на Майдан із вимогою звільнення Надії Савченко


Українці в соціальних мережах закликають вийти 6 березня, на акцію підтримки незаконно утримуваної в Росії української громадянки Надії Савченко і її звільнення з під-варти.

Захід під гаслом #FreeSavchenko! планують провести на майдані Незалежності о 12:00 в неділю.

«Це міжнародна акція. Ми відкладаємо наші внутрішні справи заради підтримки нашої міжнародної політики. Ніяких партійних стягів. Тільки державні прапори, українська символіка, жіночі вінки та хештег #FreeSavchenko», – мовиться в повідомленні активістів.

Адвокати громадянки України Надії Савченко закликали раніше українців по всьому світу вийти на акцію підтримки Надії Савченко також 9 березня.

Раніше у суботу Віра Савченко, сестра Надії, яка оголосила сухе голодування, повідомила, що у неділю її мають відвідати представники омбудсмена Росії.

На суді в Донецьку Ростовської області Росії 3 березня на завершенні слухань у справі Надії Савченко вона мала виступити із заключним словом. Але суддя закрив засідання й оголосив перерву в суді до 9 березня. Надія Савченко у відповідь заявила, що оголошує сухе голодування, про яке вона попереджала раніше, у випадку зволікання суду з винесенням вироку.

Звинувачення просить для неї 23 роки позбавлення волі; Савченко заявила, що не буде оскаржувати вироку.

В останньому слові, текст якого оприлюднили у соціальних мережах напередодні, Савченко, серед іншого, заявила, що не визнає ні своєї вини, ні майбутнього вироку їй, ні самого російського суду над нею.
Україна і представники Заходу закликали Москву звільнити громадянку України.

Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, надаючи інформаційну підтримку збройним проросійським сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

На цю ж тему:

04.03.2016
Надія Савченко: голодуватиму до повернення в Україну живою або мертвою

Світова спільнота знову зажадала від керівництва Росії звільнити українську громадянку далі

03.03.2016
Останнє слово. Надія Савченко про Росію і «диктатора-самодура» Путіна

«Я хочу, щоб весь цивілізований, демократичний світ зрозумів, що Росія – це країна третього світу з тоталітарним режимом і диктатором-самодуром» далі

05.03.2016
Лондон закликає Москву звільнити Савченко

Надія Савченко оголосила сухе голодування із 4 березня, вимагаючи повернення її в Україну «живою чи мертвою» далі
XS
SM
MD
LG