Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі називають неприпустимими заклики запровадити санкції проти Путіна


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі назвали неприпустимим заклик депутатів Європарламенту запровадити санкції проти президента Росії Володимира Путіна через справу української громадянки Надії Савченко. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що суд над українкою йде «у твердій відповідності до чинного російського законодавства», і будь-яке втручання в нього неприпустиме.

З цієї ж причини, як пояснив Пєсков, він не коментує хід судового процесу у справі Савченко. На питання про те, чи були звернення з приводу її обміну на когось із громадян Росії, затриманих в Україні, Пєсков сказав, що йому про це невідомо.

Раніше сьогодні представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що переговори з обміну Савченко не велися і не ведуться до рішення суду.

8 березня група депутатів Європейського парламенту закликала верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріку Моґеріні запровадити персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна і ще 28 осіб через незаконне, за їхніми словами, поводження в Росії з українською громадянкою Надією Савченко.

9 березня Донецький міськсуд Ростовської області Росії оголосив, що вирок Савченко буде винесений 21–22 березня. Cтан здоров’я українки, яка 4 березня розпочала сухе голодування, погіршився, однак вона змогла виступити в суді 9 березня і вкотре заявити про свою невинуватість. Від грудня Савченко голодує з вимогою звільнення.

Надія Савченко: «Суд вкрав у мене тиждень життя» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:03 0:00

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

08.03.2016
У Європарламенті закликали керівництво ЄС накласти санкції на Путіна й інших через Савченко

Йдеться про персональні санкції, окрім президента Росії Володимира Путіна, ще проти 28 осіб далі

08.03.2016
Байден закликає Росію «зробити правильний вибір» і негайно звільнити Савченко

«Надія була незаконно ув’язнена в Росії і постала перед судом за сфабрикованими звинуваченнями» далі

07.03.2016
ЄС продовжує закликати до негайного звільнення Савченко – заява
далі

07.03.2016
Нобелівські лауреати, професори, політики закликають європейських лідерів сприяти звільненню Надії Савченко

«Ми звертаємося до Вас, щоб вжити надзвичайних заходів з метою негайного і безумовного звільнення 34-річної Надії Савченко» далі

06.03.2016
Клімкін закликає світову спільноту підтримати акції на захист Савченко

«Повністю підтримую мирні акції #FreeSavchenko. Росія повинна терміново припинити повільно вбивати Надію. Закликаю світ підтримати нас в цьому» далі

03.03.2016
Останнє слово. Надія Савченко про Росію і «диктатора-самодура» Путіна

«Я хочу, щоб весь цивілізований, демократичний світ зрозумів, що Росія – це країна третього світу з тоталітарним режимом і диктатором-самодуром» далі

XS
SM
MD
LG