Доступність посилання

ТОП новини

Рідні Кольченка заявляють, що його перевели у штрафний ізолятор


Олександр Кольченко
Олександр Кольченко

Засуджений у Росії кримський активіст Олександр Кольченко після етапування в колонію Челябінської області був відразу переведений в штрафний ізолятор, повідомила мати кримчанина Лариса Кольченко в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Він потрапив туди, ще не встигнувши здійснити будь-яких порушень. Але, як нам вдалося з’ясувати, він потрапив туди за те, що привітався з адміністрацією не за статутом. Я не знаю подробиць колоній, але, мабуть, якийсь статут там існує і якісь вимоги до ув’язнених там є», – розповіла мати Кольченка.

Кольченко й український режисер Олег Сенцов були засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Обидва українці визнані правозахисним рухом «Меморіал» у Росії політв’язнями.

24 листопада 2015 року Верховний суд Росії залишив без зміни вироки Сенцову і Кольченку. Вони були етаповані з ростовського СІЗО 4 лютого 2016 року.

На початку березня повідомили, що Кольченка доправили до виправної колонії № 6 міста Копейська в Челябінській області, де він буде відбувати покарання.

XS
SM
MD
LG