Доступність посилання

ТОП новини

У США представили законопроект щодо протидії російській пропаганді


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Сенаті США представили новий законопроект, метою якого є посилення зусиль Вашингтона щодо протидії «пропаганді і дезінформації», яку розповсюджують Росія, Китай та інші країни.

Документ, який називається Акт протидії інформаційній війні у 2016 року, з’явився у час посилення закликів до Конгресу США, урядів європейських столиць та НАТО щодо протидії кампанії дезінформації.

Нове законодавство США, розроблене сенатором від Республіканської партії Робом Портманом та сенатором-демократом Крісом Мерфі, передбачає створення Центру інформаційного аналізу, який має аналізувати «інформаційну війну іноземних урядів».

Законопроект, після офіційного представлення, став би одним із щонайменше двох документів, направлених у Конгрес упродовж останніх років, метою яких є змінити політику США щодо діяльності міжнародних ЗМІ.

Росія через свою агресію в Україні занепокоїла політиків як у Європі, так і у Північній Америці.

Євросоюз створив невеликий підрозділ під назвою Європейська служба зовнішніх дій по боротьбі з поширенням кремлівського трактування подій, йдеться зокрема про такі російські канали як RT і Sputnik. У НАТО для протидії російські пропаганді створили Центр стратегічної комунікації, який базується у Латвії.

XS
SM
MD
LG