Доступність посилання

ТОП новини

Крим був, є і буде Україною – представник США в ООН


Саманта Пауер
Саманта Пауер

Постійний представник США у Раді безпеки ООН Саманта Пауер заявила, що Крим був і буде частиною України. Про це вона сказала 17 березня під час виступу на зустрічі ООН до другої річниці анексії українського півострова.

«Час, що минає, не змінює факту, що Крим був, є, має бути і буде залишатися частиною суверенної України», – цитує Пауер прес-служба представництва США в ООН у Twitter.

Саманта Пауер наголосила, що «окупаційна влада чинить серйозні порушення прав етнічних та релігійних меншин». «Це не лише кримські татари, які є мішенню у Криму, йдеться про широке коло критиків дій Росії», – наголосила представник США в ООН.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз російського Чорноморського флоту війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся невизнаний світом «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG