Доступність посилання

ТОП новини

ВВП України в лютому зріс на 1% – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Зростання економіки України в лютому, за попередніми даними Держстату, становило 1%. Про це повідомив на засіданні уряду 23 березня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Майже 8% зростання промисловості дали можливість продемонструвати те, що є реальні ознаки макроекономічної стабілізації. Однак стабілізація можлива тільки в тому разі, якщо ми продовжуватимемо реформи, які уряд проводить останні два роки», – сказав Яценюк.

Він також вказав на «політичну стабільність», яка необхідна для продовження співпраці «з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, міжнародними інститутами, які допомагають Україні лише тоді, коли Україна допомагає сама собі».

Раніше Мінекономрозвитку прогнозував зростання ВВП України в цілому за підсумками року на рівні 1%. Аналогічні прогнози Україні видали ключові міжнародні фінансові організації та кредитні агентства.

За даними Держстату, зростання промислового виробництва в Україні в лютому 2016 року порівняно з лютим 2015 року становило 7,6%.

21 березня голова парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що чинний голова уряду Арсеній Яценюк не може залишатися прем’єр-міністром.

Міністр фінансів України Наталія Яресько наголосила 22 березня, що новий уряд має сконцентруватися на впровадженні максимальної кількості реформ, які модернізують українську економіку.

13 березня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав політичну кризу в Україні штучною, вказавши два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть усю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG