Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: дострокові вибори неминучі в разі продовження політичної кризи


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляє про неминучість дострокових виборів, якщо депутати парламенту не знайдуть вихід із політичної кризи.

«Якщо ми наступного тижня не подолаємо політичну кризу, то єдиний шлях для змін в Україні лежить через дострокові вибори, що є величезною загрозою для дестабілізації і політичного, і економічного, і навіть державницього життя в Україні», – сказав Луценко 24 березня.

Лідер парламентської фракції «Народного фронту» Максим Бурбак заявив 24 березня про готовність розглянути пропозицію про формування нової коаліції та кандидатуру голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду голови уряду.

Раніше цього тижня Луценко заявив, що чинний голова уряду Арсеній Яценюк, висунутий від «Народного фронту», не може залишатися прем’єр-міністром.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG