Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор Одещини Стоянов підпадає під люстрацію – Мін’юст


©Shutterstock
©Shutterstock

У Міністерстві юстиції України повідомляють, що прокурор Одеської області Микола Стоянов, якого призначили замість Давіда Сакварелідзе, підпадає під люстрацію, оскільки у період із 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року він працював на посадах заступника прокурора Миколаївської та Київської областей.

«Згідно з пунктом 8 частини першої статті 3 Закону вказана заборона застосовується до осіб, які обіймали посаду керівника, заступника керівника територіального (регіонального) органу прокуратури України у період з 25.02.2010 по 22.02.2014 не менше одного року. Міністерством юстиції України було виявлено, що Стоянов Микола Степанович відповідає критерію здійснення очищення влади (люстрації)», – мовиться у повідомленні Мін’юсту, опублікованому 5 квітня.

30 березня Миколу Стоянова поновили на посаді прокурора Одеської області. Стоянов вже очолював прокуратуру Одеської області. У липні 2014 року був звільнений, після цього оскаржував своє звільнення в суді.

29 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора – прокурора Одеської області Давіда Сакваралідзе з органів прокуратури. Сакварелідзе називає своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

Напередодні восьмеро народних депутатів, обраних від Одеської області, передали в Генпрокуратуру листа, в якому заявили про підтримку звернення керівників територіальних прокуратур від 25 березня щодо звільнення Давіда Сакварелідзе через «спроби дискредитувати органи прокуратури».

XS
SM
MD
LG