Доступність посилання

ТОП новини

Савченко попередили про примусове годування – адвокат


Надія Савченко та Ілля Новиков під час суду, архівне фото
Надія Савченко та Ілля Новиков під час суду, архівне фото

Адміністрація слідчого ізолятора в Росії, де у стані сухого голодування перебуває народний депутат України Надія Савченко, попередила її про примусове годування, повідомив один із її адвокатів Ілля Новиков.

Як написав він у п'ятницю в фейсбуці після відвідання Савченко, начальник СІЗО, полковник на прізвище Калганов уранці попередив її, що «накаже годувати насильно, якщо буде необхідно».

«Надія має з цього приводу власні плани», – додав Новиков.

Він також повідомив, що вже помітні симптоми зневоднення Надії Савченко, яка 6 квітня почала сухе голодування.

За його словами, сама вона вважає, що протримається «ще мінімум чотири дні».

«Розповів їй новини про перебіг переговорів між Москвою і Києвом щодо неї. Вони просуваються. Нам лишається чекати», – написав Новиков.

Савченко, як і обіцяла, від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивстві російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів. Савченко відкидає і звинувачення, і вирок, і сам суд над нею.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

На цю ж тему:

Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

06.04.2016
Адвокат: наслідки сухого голодування Савченко будуть на Путіні

Так Марк Фейгін відреагував на заяву речника Кремля Дмитра Пєскова, який заявив, що негативного впливу на імідж Путіна справа Савченко не матиме далі

07.04.2016
Адвокат: Савченко не надають медичну допомогу в тюрмі

«Надія наполягає на допуску до неї українських і німецьких медиків. Прогресу ніякого» – Фейгін Савченко від 6 квітня оголосила сухе голодування далі
XS
SM
MD
LG